miercuri, 5 octombrie 2016

Alimente pe care nu trebuie sa le tii in frigider

Avem tendinta deseori sa punem in frigider toate alimentele insa nu este o idee tocmai buna sa facem acest lucru. Unele alimente chiar se pot strica sau isi pot pierde din savoare daca le punem in frigider.
Spre exemplu, daca punem mierea in frigider aceasta se poate cristaliza. Cafeaua este un alt produs care nu are ce cauta in frgider. Ea trebuie sa fie tinuta intr-un loc racoros dar nu cu minus grade pentru ca altfel isi va pierde aroma. La fel se intampla si cu uleiul de masline. Trebuie tinut intr-un loc racoros insa nu in frigider pentru ca altfel isi va pierde din proprietati.
Multa lume tine painea in frigider, in special pe timpul verii. Ei bine, acest lucru este total gresit. Painea tinuta in frigider se va usca mai repede decat atunci cand o tii afara.
Usturoiul nu trebuie tinut sub nicio forma in frgider pentru ca va incepe sa germineze. Este nevoie totusi sa fie tinut intr-un loc uscat si racoros. 
In frigider nu trebuie tinuta nici ceapa pentru ca umezeala o mucegaieste facand-o moale si mirositoare. Nici cartofii nu trebuie tinuti in figider. Amidonul din ei se transforma mai repede in zahar. 
Daca punem busuioc in frgider, acesta va absorbi mirosurile alimentelor din jur. Stim ca multa lume tine rosiile in frigider, dar tinute acolo isi vor pierde savoarea. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu