joi, 2 iunie 2016

Efectele secundare ale laptelui de soia

Laptele de soia se utilizeaza in special in perioadele anului in care se tine post. Este un bun inlocuitor al produselor lactate si are o serie de beneficii pentru organismul uman. 
Cu ajutorul laptelui de soia poti preveni bolile de inima iar simptomele menopauzei pot fi atenuate. Desi are atatea beneficii pentru sanatate, studiile au dovedit ca utilizarea laptelui de soia intr-o cantitate destul de mare poate fi daunatoare pentru om.
Se spune ca un cosum excesiv de lapte de soia ajuta la cresterea nivelului de estrogen din organism, acesta fiind un remediu eficient pentru problemele de dupa menopauza. Totusi, din cauza laptelui de soia, productia normala de estrogen din organism poate fi afectata si in acest mod riscul de cancer de san si de col uterin la femeile care inca nu au atins varsta menopauzei creste.
Laptele de soia poate crea si probleme digestive si asta datorita faptului ca un consum excesiv de lapte de soia poate bloca productia de enzime digestive. Acest tip de lapte contine substante care inhiba digestia proteinelor si de aceea pot aparea probleme de balonare si constipatie. 
De asemenea, laptele de soia poate crea si probleme cu sinusurile. Proteinele din laptele de soia care nu se digera se vor transforma intr-o mucoasa care se intinde pe intestine si procesul digestiv se incetineste.


Un alt punct slab al laptelui de soia este acela ca modifica functiile glandei tiroide datorita faptului ca are in componenta niste substante care diminueaza nivelul de iod din organism.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu