vineri, 23 septembrie 2016

Superstitii legate de oglinzi

Cu siguranta au auzit multe superstitii legate de oglinzi. Unele persoane chiar au teama de ele si chiar cred in ele, pe cand altele spun ca este o prostie. Sigur...mereu exista persoane care cred si care nu, insa sunt destul de multi care cred in superstitii si care isi strica ziua daca le trece o psica neagra prin fata spre exemplu. In legatura cu oglinda...ei bine superstitiile nu sunt putine. 
Se spune ca daca spargi o oglinda de buzunar sau o oglinda din camera in care te aranjezi in fiecare zi, este bine sa strangi repede cioburile. Nu trebuie sa lasi mai mult de 5 minute cioburile ravasite pentru ca vor veni 7 ani de nenorociri. 
Din batrani se spune ca sufletul omului salasluieste in oglinda iar atunci cand se sparge sufletul omului este cel distrus si va fi condamnat la o moarte timpurie. 
De asemenea se spune ca cel care sparge oglinda are sanse reduse de a mai ajunge in Rai iar cioburile unei oglinzi trebuie aruncate intr-un rau murdar sau o mlastina acolo unde nu traiesc vietuitoare. 
O alta speculatie legata de oglinzi este aceea cum ca sortitul apare in oglinda. Fetele care dorm cu busuioc sub perna de Boboteaza, daca se trezesc la miezul noptii au sanse sa isi vada sortitul in oglinda. 
O alta superstitie este cea legata de lumanari. Daca iti vezi chipul la lumina lumanarilor fara nicio umbra pe fata, vei avea parte de ghinion.